lørdag, mars 05, 2005

En bønn

Tilgi meg for at jeg er så egoistisk. Tilgi meg for at jeg alltid prøver å være bedre enn alle andre. Tilgi meg for at jeg alltid sier i mot andres meninger fordi jeg vil vise at jeg kan mer enn de, at jeg har bedre meninger enn de, ja at jeg alltid vil prøve å vise at jeg er bedre. Tilgi meg Far.

Når jeg tenker på hvordan jeg oppfører meg kan folk umulig like meg. Men jeg vet jeg har mer innabords enn det som kommer frem i lyset. La det komme frem. La det lyse av meg. Gud, se bak mine ord, det finns et liv som vil ære deg.

Hvis jeg har det slik, må jeg regne med at mange andre også har det slik. At vi virkelig sliter med å vise det gode i oss. Jeg gjør det. Det er så vanskelig å elske mennesker, å se det gode i stedet for feilene. Det er så vanskelig å vise det gode, og ikke gjøre alle feilene. Hvis det er vanskelig for meg, er det nok det for andre også. Derfor bør jeg vite at selv om jeg ser feil hos andre, finnes det gode inni dem. I alle finnes det gode. Tilgi meg for at jeg har vanskelig for å se det.

Vi er alle like mye verd. Vi er alle like gode. Tilgi meg for at jeg tar meg selv i å rangere fra lavt til bra til best. Alle har godhet i hjertene sine! ALLE! La meg aldri igjen rangere!

Jeg er glad i dere alle! Dere er supre. Tilgi meg for at jeg kanskje ikke er den beste til å vise det. Tilgi meg for at jeg alltid prøver å være bedre enn dere.

Jeg er glad. Jeg smiler. Jeg kjenner glede. Jeg har fått fred. Takk Gud, for gleden du gir meg. Takk dere, for gleden dere gir meg.

Takk for at du tilgir Gud. Det finnes bare en vi kan rangere over alle oss andre det er Gud, han er større en vi kan fatte, samtidig er han inni hver enkel av oss. Kanskje skal vi rangere alle på en stor vakker førsteplass fylt av glede og fellesskap. Over alt og alle, selv om det ikke finnes noe alt og alle for alt og alle står på denne førsteplassen med de glinsende gullmedaljene hengende rundt halsen. La meg ta frem gullmedaljen fra lommen, henge den rundt halsen og vise den til all verdens mennesker. Det er drømmen. Det er himmelen. Der vi alle står på førsteplass. Slik rangerer Gud oss. Hjelp meg å være mer lik som deg. Takk for at du bor inni meg.

I Jesu navn, amen.

1 kommentar:

Anonym sa...

En vakker bønn. ble glad inni meg da jeg leste den.
Meget fin og velskrevet.
mvh en troende